Mam poniekąd dobre i złe nowiny. Tutaj jest recenzja kogoś kto grał w Diablo 3 beta, rozpisuje się o klasach (bardzo pochlebnie o Monku, Barbarzyńcy i WD) ale jeszcze wspomina o czymś, co mi się nie do końca podoba.
Artykuł na stronie :
http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=164903I jest to wspomniane na samym początku :
Diablo 3 is turning out to be a very different game to the one we expected.
You can buy and sell in-game items for real money,
it's now online only, and a new skill system means you never make any permanent decisions about the way your character develops. When the beta launches shortly ' we don't know exactly when yet ' a select group of fans will discover something else: it's superb.
(1) - płacanie na AH PRAWDZIWYMI pieniędzmi.
(2) - Diablo już nie jest grą do której nie potrzeba internetu.
To drugie jeszcze bardziej mnie przypięło niż pierwsze, co uważam za kolejny chory wydatek na wirtualne i nie istniejące przedmioty. Diablo było o tyle właśnie fajne że można było doświadczyć grę bez lagów i w całości można było przejść bez grupy. Na Battle Net ciągle były jakieś cudaczne bugi i Lagi. I się dopierniczali dziwni ludzie.
AH może być zignorowane, no bo na serio to jest dla mnie spore przegięci by kupować wirtualne przedmioty za prawdziwe (a nie jak w WoW'ie wirtualne) pieniądze!
Oczywiście liczę na to, że to nie jest prawda i to się zmieni.
Chyba też, że 'it's now online only' dotyczy tylko i wyłącznie AH. To by była ulga spowodowanym pochopnym zrozumieniem kontekstu.