Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 5 osób, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 5 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Maj 17th, '12, 09:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Beta testy Diablo 3 ?
Post Wysłany: Sie 2nd, '11, 21:56 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Lip 16th, '11, 17:26

Mam poniekąd dobre i złe nowiny. Tutaj jest recenzja kogoś kto grał w Diablo 3 beta, rozpisuje się o klasach (bardzo pochlebnie o Monku, Barbarzyńcy i WD) ale jeszcze wspomina o czymś, co mi się nie do końca podoba.

Artykuł na stronie : http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=164903

I jest to wspomniane na samym początku :

Diablo 3 is turning out to be a very different game to the one we expected. You can buy and sell in-game items for real money, it's now online only, and a new skill system means you never make any permanent decisions about the way your character develops. When the beta launches shortly ' we don't know exactly when yet ' a select group of fans will discover something else: it's superb.

(1) - płacanie na AH PRAWDZIWYMI pieniędzmi.
(2) - Diablo już nie jest grą do której nie potrzeba internetu.

To drugie jeszcze bardziej mnie przypięło niż pierwsze, co uważam za kolejny chory wydatek na wirtualne i nie istniejące przedmioty. Diablo było o tyle właśnie fajne że można było doświadczyć grę bez lagów i w całości można było przejść bez grupy. Na Battle Net ciągle były jakieś cudaczne bugi i Lagi. I się dopierniczali dziwni ludzie.

AH może być zignorowane, no bo na serio to jest dla mnie spore przegięci by kupować wirtualne przedmioty za prawdziwe (a nie jak w WoW'ie wirtualne) pieniądze!

Oczywiście liczę na to, że to nie jest prawda i to się zmieni.

Chyba też, że 'it's now online only' dotyczy tylko i wyłącznie AH. To by była ulga spowodowanym pochopnym zrozumieniem kontekstu.

Post Wysłany: Sie 2nd, '11, 22:01 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Mar 25th, '11, 15:17
Miejscowość: Sosnowiec

Na początku byłem nastawiony negatywnie, bo myślałem, że chodzi o to, że gracze będą mogli kupować items od Blizzarda. Ale jeśli to gracze będą te itemki sprzedawać to ok.

Z tym, że Blizzard ryzykuje, że jak się ekipa rozochoci, to nikt nie będzie sprzedawał items vs items, tylko za te najlepsze sprzęty trzeba będzie płacić real kasą. A to już nie będzie fajne.

Post Wysłany: Sie 2nd, '11, 22:57 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Lip 16th, '11, 17:26

No dokładnie tego się obawiam, że za real kasę będą dużo lepsze itemy i będzie przepaść między tymi co nie znoszą wydawać forsy na bzdury a tymi co zrobią wszystko by być lepszym choćby i w głupiej grze. To by mi pozostawiło spory niesmak :|

Post Wysłany: Sie 3rd, '11, 02:58 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Mar 25th, '11, 15:17
Miejscowość: Sosnowiec

A ludki ogarniający boty i cheaty oficjalnie i legalnie zarobią tyle kasy do arabscy szejkowie ;P

Post Wysłany: Sie 9th, '11, 17:09 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 13:30
Miejscowość: Rzeszów

Szczerze wam powiem że seria Diablo się zaczyna degenerować, dawniej robiło się gry dla zabawy przyokazi zarabiając na sprzedaży ale to rozumie, teraz robi się to tak aby zarabiać w trakcji trwania rozgrywki, blizzard chyba doszedł do górnej granicy paraboli i teraz zacznie opadać bo w ogóle nie myśli o graczach którzy nie mają neta albo mają ale nie aż tak dobrego aby można było grać bez opamiętania w Diablo, przestaje mi się to wszystko podobać :(
to jasne że z czasem bugerzy będą zarabiać na dupetach ale to jest plaga z którą naprawdę ciężko walczyć, banda gnoi którzy nie rozumieją sensu i pierwotnych założeń gry, zaczynam dochodzić do wniosku że Blizzard też powoli o tym zapomina planuje i myśli jak tu najwięcej zarobić a skoczy się na tym, i wspomnicie moje słowa że będzie masa prywatnych darmowych serwerów na których będzie się szerzyć piractwo któremu można było by zapobiedz, prosty przykład Diablo 2 ;] i tak D3 zacznie z wielką pompą a skoczy jak zwykle.
Diablo 3 powinno być darmowe mieć tryb Sigla aby każdy muł się nacieszyć radością z gry oczywiście bez żadnych dopłat itd, choć domyślam się czemu nie będzie sigla wiecie jak jest sigl to jest duże prawdopodobieństwo że potencjalny gracz pobierze grę z neta a nie ją kupi (mur beton że to jest myślenie Blizzarda) a chęć gry jest naprawdę duża i aby zagrać kupi kopie w sklepie i da im zarobić, a teraz moja teoria czyli gówno prawda jak będzie chciał to i tak pogra bo szybko zrodzi się pomysł prywatnych serwerów jak w WOW i na tym się skończy, ale oni mają idiotów w tej firmie hehe to jasne że jak nawet kolo pobierze grę pogra na siglu i mu się zaje...e spodoba to poleci i ją kupi i zagra na BN to jest prawidłowe myślenie a nie coś takiego żenada, dobra bo się powtarzam ale wybaczcie mi to, spałem dziś tylko 3h jestem wytelepany okropnie.
pozdro Rampage.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 35 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości