Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 1 osoba, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Lut 11th, '12, 02:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Czy chcielibyście wydania Diablo 3 na konsole?
Tak, mam PS3/XBOX-a i przynajmniej nie musiał/a bym się martwić o wymagania sprzętowe. 13%  13%  [ 2 ]
Może i tak, tylko pewnie była by droższa od wersji na PC. 7%  7%  [ 1 ]
Nie ma mowy, Diablo 3 na konsole to nieporozumienie! 13%  13%  [ 2 ]
A niech robią, ważne żeby wersja na PC była jak najlepsza. 13%  13%  [ 2 ]
Niech lepiej wezmą się do roboty i wydadzą Diablo 3 wcześniej a nie $%##%$$ wygadują!!! 53%  53%  [ 8 ]
Razem głosów : 15
Autor Wiadomość
 Temat postu: Blizzard wyda grę na konsole
Post Wysłany: Gru 20th, '09, 09:50 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Sie 31st, '09, 17:24

Tak Blizzard nosi się z zamiarem wydania gry na konsolę, potwierdził to Allen Brack(dyrektor artystyczny Warcrafta i produkcji WoW), na obecną chwilę oczywiście nie powiedział czy ten tytuł będzie miał coś wspólnego z do tej pory wydanymi grami Blizzarda. Oczywiście można pomyśleć, że pewnie chodzi o Diablo 3 ale tutaj kolejna niespodzianka w wywiadzie udzielonym Gamasutra, Allen zaznaczył, że to kwestia czasu i tego jaki tytuł wybiorą. Zatem skoro jeszcze nie ustalono nawet co chcą zrobić to Diablo 3 odpada, w końcu przerabianie gry w ostatnim stadium pod konsolę nie należy do rzeczy łatwych i nie jeden deweloper się na tym już przejechał. A poza tym serio, sterowanie postacią w Diablo za pomocą pada...

Zapraszamy do udziału w ankiecie:
Czy chcielibyście wydania Diablo 3 na konsole?

Zapraszam na inne piekielnie dobre gry:
Rappelz - gra mmorpg w polskiej wersji jezykowej.
Runes of Magic - w pelni darmowa produkcja, ktora przenosi nas do pieknego swiata fantasy
Oraz wiele wiecej na portalu z darmowymi grami mmo - www.monstrum.com.pl

Temat postu: Re: Blizzard wyda grę na konsole
Post Wysłany: Gru 20th, '09, 11:13 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Paź 15th, '09, 21:01
Miejscowość: Zamość - Derby UK

Siwy nie wiem jak ty ale opcja gry padem nie lekko przeraza wręcz odpycha od grania. Chcę aby Blizzard zostawił formę gry w poczciwej (klawiaturze i myszki).

Post Wysłany: Gru 20th, '09, 13:56 
Awatar użytkownika
Bohater

Dokładnie... w ogóle konfiguracja mysz - klawiatura daje najlepszą swobodę w grach, a szczególnie nie ma sobie równych w FPP. Wracając do tematu, Diablo pad raczej nie grozi.

Post Wysłany: Gru 20th, '09, 17:13 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Paź 15th, '09, 21:01
Miejscowość: Zamość - Derby UK

ja tez tak myślę że nie będzie D3 na konsoli. Za duże przedśwzięcie dla Blizzarda przerobienie gry na konsole i mało opłacalne. Wydaje mi się ze wiekszości diablo maniaków podziela nasze zdanie. :)

Post Wysłany: Gru 20th, '09, 20:57 
Awatar użytkownika
Bohater

Pewnie masz rację S21, no co jak tam diablo maniacy chcielibyście Diablo 3 na konsolę (załóżmy PS3 i XBOX) ? Zapraszam użytkowników do oddawania głosów w powyższej ankiecie.

Post Wysłany: Gru 31st, '09, 14:14 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Gru 31st, '09, 13:17
Miejscowość: Toruń

Co do wydania wersji na konsole to mogą sobie ją wydawać ale tylko na single player...Już widzę jak właściciel takiego Ps3 lub XBox'a łamie sobie palce na padzie próbując ukręcić combo....

Post Wysłany: Sty 4th, '10, 20:24 
Nowicjusz

Dołączenie: Sty 4th, '10, 20:13

Witam wszystkich chciał bym powiedzieć ze to co wy mówicie o tym ze w d3 będzie się grało słąbo na konsole to sie z tym nie zgodzę grałem w d2 na pc pare lat i wiem ze gra sie tak idziesz i klikasz tylko na potwora kolejnego nie ma zbytnio duzo do ogarniecia zeby trudno sie grało na padzie na czarodziejka albo paladyn ustawial 1 skill i tylko z niego, podobnie jest w diablo 3 wiec mi się wydaje ze grać się dobrze mam ps3 i troche sie na tym znam chociaż d3 i tak kupie na pc bo nie wyobrazam sobie ze gram w ta gre na konsole jak bede przy kasie kupie wersje na pc i konsole pozdro od dybybcia;d

edit@: S21

Post Wysłany: Sty 4th, '10, 22:39 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Sty 3rd, '10, 16:29

Jak wiekszosc pewnie mysle ze wydanie Diablo 3 na konsole połowa prawdziwych maniakow tej gry przestała by grac.... Ja np. wole grac na klawie w gry tupy RPG itp. ale jesli chodzi o np. Fife to klawa sie moze schowac :D

Post Wysłany: Maj 17th, '10, 14:48 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Gru 31st, '09, 18:54
Miejscowość: Świnoujście

Diablo już kiedyś zagościło na konsolach, dokładniej na PSX. No... może wygodniej by było na klawiaturze grać za to na padzie jedna gałka byłaby do poruszania się, a druga...przeznaczona na 8 skilli. Sam mam PS3 i jakby D3 wyszło na konsole, to i tak bym kupił na kompa.

Post Wysłany: Maj 17th, '10, 16:20 
Awatar użytkownika
Bohater

niestety konsole ograniczają gry rpg takie jak Diablo czy np. Dragon Age, w szczególności widać to po tym ostatnim tytule... sam gra jest bardzo przyzwoita ale tworzenie postaci pod względem dobierania umiejętności jest bardzo prymitywne! DA daleko pod tym względem np. do wspaniałego NWN 1 gdzie gracz naprawdę musiał myśleć i kombinować aby tworzyć efektywne bulidy, przykładem niech będzie czarownik z domieszką paladyna i łotra (odpowiednie klasy trzeba było dodawać na określonych lvl aby uzyskać efekt końcowy + umiejętności, atuty, ograniczony zasób czarów itp..). Dlatego największą wadą DA według mnie jest prosty system rozwoju postać przystosowany pod mentalność "konsolowców" i sterowanie padem. Samo Diablo 3 oczywiście nie jest aż tak skomplikowane w swojej konwencji biorąc pod uwagę automatyczne rozdawanie cech postaci, które po raz pierwszy zastosowano w 3, jednak myśl o wydaniu tej gry na konsole raczej mnie denerwuje :D :P

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość