Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 0 osób, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Lut 11th, '12, 01:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Czy jesteś za cenzurą w Diablo dla "dobra" graczy?
WTF... to jakaś głupota jest. 50%  50%  [ 4 ]
Bez przesady, ale trzeba chronić młodszych przed nadmierną przemocą. 13%  13%  [ 1 ]
Każdy ma własny rozum, jeżeli rodzice dają kasę dzieciakowi to powinni wiedzieć na co. 25%  25%  [ 2 ]
Tak uważam że Diablo jest demoralizujące i zawiera zbyt wiele motywów satanistycznych. 0%  0%  [ 0 ]
Zagram w to co zrobią z krwią czy bez niej. 13%  13%  [ 1 ]
Razem głosów : 8
Autor Wiadomość
 Temat postu: Cenzura w Diablo
Post Wysłany: Paź 23rd, '09, 20:04 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Sie 31st, '09, 17:24

Na forum wieje coś trupem ostatnio :P Postanowiłem więc założyć ten temat i poznać wasze zdanie o cenzurze w Diablo. Do poruszenia tego zagadnienia zainspirował mnie artykuł Stillmana na ten temat. Starsi pamiętają pewnie akcje z Diablo 1 gdzie przechadzało się między płonącymi krzyżami czy jak przypomniał Stillman arcybiskupa Lazarusa otoczonego gołymi laseczkami. W Diablo 2 takich akcji już nie zobaczyliśmy, dokładnie zadbano o to aby nikogo nie obrażać. Still tłumaczy to tym, że Blizzard nabrawszy większych rozmiarów nie mógł sobie już pozwolić na takie akcje, wiecie ta głupia polityczna poprawność. Zastanawiam się jak to będzie wyglądało w Diablo 3... Chiny już tupnęły nogą i panowie z Blizzarda pocą się by spełnić wszystkie postawione warunki aby Diablo mogło zostać tam wydane. Do tego można dorzucić Niemcy (LOL) i Australię, w których najprawdopodobniej tak jak za wielkim murem nie będzie w ogóle krwi(tylko zielona maź), według mnie to jest idiotyczne do przesady co WY myślicie o tym. Czy Diablo 3 będzie wyzute z wszystkiego co może się źle kojarzyć a przede wszystkim obrażać kogokolwiek, czy czeka nas polukrowane RPG?

Zapraszam na inne piekielnie dobre gry:
Rappelz - gra mmorpg w polskiej wersji jezykowej.
Runes of Magic - w pelni darmowa produkcja, ktora przenosi nas do pieknego swiata fantasy
Oraz wiele wiecej na portalu z darmowymi grami mmo - www.monstrum.com.pl

Temat postu: Re: Cenzura w Diablo
Post Wysłany: Paź 23rd, '09, 21:02 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Paź 15th, '09, 21:01
Miejscowość: Zamość - Derby UK

Nie na widzę słowa "CENZURA" to kojarzy się z komunizmem! Sama nazwa Diablo już odzwierciedla coś złego nie czystego cenzuralnego.Diablo samo w sobie nie jest brutalne to gra o odwiecznej walce dobra i zła bynajmniej ja tak myślę. Mam gdzieś że opinia publiczna krytykuje brutalność gier, zawsze zwalają winę na gry jeśli jakiś małolat rozwala pół klasy , rodzice muszą kontrolować czas spędzania pociechy nad komputerem i grą. Na każdej paczce mamy informacje dla jakiej grupy wiekowej dana gra jest przeznaczona. Dużo w tym jest winy sprzedawców gier którzy nie respektują info na paczkach. W dzisiejszych czasach liczy się tylko zysk a nie dobro wspólne ludzi. Mam taką nadzieje ze Blizzard nie wiele zmieni w fabule i zarysie gry.
Sorki za ten lament he he...

Post Wysłany: Kwi 26th, '10, 14:31 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Kwi 1st, '09, 21:30

Po wini zrobić w opcjach czy by się dało włączyć cenzurę albo nie 8-) 8-)

Post Wysłany: Lip 9th, '10, 12:13 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lut 24th, '10, 11:19
Miejscowość: Jaworzno

Weźcie mi nawet nie mówcie takich rzeczy ! Cezura w Diablo ?!
To jakiś absurd . Ta gra klasycznie musi być krwawa bo nie będzie tego klimatu , i lepiej wyglądającej rzezi . Przecież w tą grę nie będą grały raczej 7 letnie dzieci -.- chociaż nigdy nie wiadomo .
Co to za rzeź bez krwi ? A coś w stylu zielonej mazi to raczej byśmy zabijali kosmitów a nie bestie z krwi i kości .

Post Wysłany: Lip 10th, '10, 09:16 
Awatar użytkownika
Administrator

Dołączenie: Lut 20th, '09, 19:47

Według mnie Blizzard powinien dać możliwość włączania/wyłączania filtra rodzinnego. Dzięki temu, moglibyśmy topić się we krwii, a mniej wiekowi gracze byli by pozbawieni takiej możliwości.
Jeśli nie będzie takiej opcji Blizzard będzie musiał pójść niestety na kompromis co zapewne przełoży się na gorszy klimat gry :/

Post Wysłany: Lip 10th, '10, 14:56 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Paź 15th, '09, 21:01
Miejscowość: Zamość - Derby UK

Jak najbrdziej powinni zastosować (wył/wł) filtra rodzinnego.

qwerty napisał(a):
Jeśli nie będzie takiej opcji Blizzard będzie musiał pójść niestety na kompromis co zapewne przełoży się na gorszy klimat gry :/

A co za tym idzie mniej kupujących gre. Ale zaczekajmy do premiery.

Post Wysłany: Lip 12th, '10, 08:32 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 12:30
Miejscowość: Rzeszów

Nie wiem jak wy ale ja nie wyobrażam sobie diablo bez krwi co to w ogóle za bzdury, niech okleją pudełko „nie dla dzieci od 18 roku życia itd”. tak w ogóle z cezurą czy bez niej dzieciaki będą w tą grę grały tak czy inaczej i czy to się komuś podoba czy nie!!
Idąc tym tokiem myślenia diablo powinno nie zawierać przemocy, magij bo to pod okultyzm podchodzi demonów bo to jest złe Worgule zróbmy z tego the sims i będzie ok.
Uważam że jaka kol wiek cenzura gry tylko odstraszy potęcjalnych graczy i wielu fanów któżby nie będą chcieli grać w coś co przypomina marną podróbkę minionej sławy, widzę że BZ chce jak najwięcej zarobić i trafić do każdego gracza i małego i dużego a tak się nie da!! Jak tak dalej pójdzie to zamiast czegoś „że hej” wyjdzie co najwyżej „że ojej.”
Przecież mają narzędzia do tego aby tak oblepić grę aby osoba kupująca mogła czytając ulotkę dowiedzieć się dla jakich osób dana pozycja została przeznaczona, szczerze to zaczynają się wygłupiać !!

Post Wysłany: Lip 12th, '10, 13:19 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lut 24th, '10, 11:19
Miejscowość: Jaworzno

Właśnie , na pudełku będzie chyba pisać że gra jest od 16+ i
i że jest w niej przemoc , więc dlaczego mieliby ocenzurować przemoc ? Jeśli jacyś ludzie chcą kupić taką grę , ale uważają że jest w niej za dużo krwi itd. to niech nie kupują a nie próbują popsuć przyjemność grania innym . Ja tej gry nie widzę bez klasycznej
masakry . Niech zrobią opcje z wyłączaniem widoku krwi czy coś .
Ale żeby całkiem ocenzurować to jakiś totalny absurd .

Ostatnio edytowany przez Zazu, Lip 16th, '10, 12:44, edytowano w sumie 1 raz

Post Wysłany: Lip 15th, '10, 22:03 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Cze 18th, '10, 14:09
Miejscowość: Poznań

Cenzura to nie jest wymysł komunistów ;). Diablo nigdy nie było tak brutalne by je jakoś cenzurować, jucha była komiczna w tej grze a filmy nie miały w sobie nic co by można ocenzurować.

Diablo to świętoszek do takich gier jak Carmagedon czy Quarantine. Dlatego uważam, że nie ma czego cenzurować.

Post Wysłany: Sie 9th, '10, 07:59 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 12:30
Miejscowość: Rzeszów

Popatrzcie na gears of war tam dopiero się krew leje i tam jest co cenzurować np.: zabijając przeciwnika piłą tnąc go na dwie części krew tryska po całym TV ;/
Nie żeby mi się nie podobało ale skoro oni wydali coś takiego i serdecznie ich pie...li co powiedzą inni bo pudełko jest obklejone że gra jest dla dużych chłopców to poco BZ zaczyna kombinować z jakąś cezura.
TOTAL BZDURA

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości