Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 8 osób, 2 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 6 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Maj 17th, '12, 10:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Diablo 3 bossowie
Post Wysłany: Lis 19th, '11, 03:45 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Paź 24th, '11, 19:18

Ej bo ja niezbyt się ogarniam w fabule poza podstawami, do tego na ten temat jakoś nie mogę znaleźć informacji. Coś przeczytałem niedawno, że w becie możesz walczyć z królem Leoriciem (tu też jeśli ktoś mi mógłby wyjaśnić co robi owy truposz w D3, którego załatwiono wcześniej w D1??), do tego z najnowszego cudfilmiku wiadomo, że jeszcze będzie Asmodan i krążą plotki o Belialu, a przynajmniej tyle wiem. Czy mółby mi ktoś przybliżyć całą fabułę nowej odsłony od strony sił piekieł, czyli generalnie tego, kto z najpotężniejszych mocarzy piekieł bierze udział w kolejnej części Diablo?

Temat postu: Re: Diablo 3 bossowie
Post Wysłany: Lis 19th, '11, 15:32 
Awatar użytkownika
Administrator

Dołączenie: Wrz 15th, '11, 12:12
Miejscowość: Krosno

Leoric został ożywiony mocą emanującą z meteorytu, który uderzył w katedrę, tę samą, w której znajdowałeś się w Diablo 1.

Co do innych bossów, to tak jak mówisz, na razie wiadomo o
Azmodanie.
Jeżeli tylko pojawią się jakieś nowe informacje, zostaną umieszczone na stronie.

Post Wysłany: Lis 20th, '11, 02:30 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Mar 25th, '11, 15:17
Miejscowość: Sosnowiec

Szczerze - co mnie obchodzi jaką mocą został wskrzeszony Leoric, skoro i tak po jakimś czasie będziemy wszyscy mieli to gdzieś. Chodzić nam będzie tylko o dobry drop z niego ^^

Post Wysłany: Lis 20th, '11, 10:41 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lut 24th, '10, 12:19
Miejscowość: Jaworzno

Ajantis , w sumie jak nie interesuje cię fabuła , tylko loot to możesz grać w inne hack'n'slash 'e , gdzie chodzi tylko o drop i grind :P

Post Wysłany: Lis 20th, '11, 12:59 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Mar 25th, '11, 15:17
Miejscowość: Sosnowiec

Mógłbym :) Ale Diablo to jednak Diablo - spędziłem na BNie 11 lat grając w D1 i D2, więc gierka jakoś mnie ciągnie :P

Ale serio, mam w nosie fabułę. W Diablo chodzi o czystą rozwałkę, dla mnie fabuła jest zbędnym dodatkiem.

Post Wysłany: Lis 21st, '11, 01:11 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Paź 24th, '11, 19:18

Ajantis napisał(a):
Mógłbym :) Ale Diablo to jednak Diablo - spędziłem na BNie 11 lat grając w D1 i D2, więc gierka jakoś mnie ciągnie :P

Ale serio, mam w nosie fabułę. W Diablo chodzi o czystą rozwałkę, dla mnie fabuła jest zbędnym dodatkiem.

Szczerze, to jest to twój punkt widzenia ;) Dla mnie fabuła w Diablo jest bardzo, cały ten świat jest dla mnie fascynujący. Uwielbiam gry, które poza rozwałką mają w sobie coś jeszcze.

Mógłby ktoś podać jakiś link, gdzie dowiedziałbym się więcej na temat wskrzeszenia Leodrica?

Post Wysłany: Gru 9th, '11, 15:49 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 13:30
Miejscowość: Rzeszów

Z tego co wyczytałem to te postaci będą spełniać tą samą fukcie co w mitologii Chżeścijaskiej wiec jak chcesz czegoś się o nich dowiedzieć to zapraszam do czytania demonologii bardzo ciekawe polecam ale na wikipedia też coś o nim znajdziesz, do tej pory blizzard bardzo ściśle trzymał się mitów o ball-u czy mefisto lub lillit więc uważam że asmodeusza również tworzy zgodnie z jego przeznaczeniem w piekle
Asmodan to nikt inny jak asmodeusz
Kod:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Asmodeusz

O belialu także można przeczytać na wikipedji
Kod:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Belial

ale polecam zagłębienie się w demonologię :)

Co do leorica :D to jedna z ciekawszych postaci którą ja osobiście bardzo cenię

Image
poniżej daje link gdyby ktoś chciał umieścić leorica w D2
Kod:
http://www.planetdiablo.com/incandescence/anim-diablo1-kingleoric.html

Dziś przeredaguje i napisze historię + ciekawy artykuł o naszym LEORIC-U poprawię i wrzucę może dziś lub dopiero w niedzielę

A oto nasz słodki asmodeusz :D
Image
Image

Post Wysłany: Kwi 30th, '12, 20:53 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Kwi 30th, '12, 10:11

Bardzo ciekawe Rampage :D zaczytałem się trochę w tą demonologię i się zdziwiłem, bo szczerze powiedziawszy nie wiedziałem, że Blizzard korzysta i wzorcuje się na tej tematyce. Co do bossów w D3 całkiem fajnie zrobione, najbardziej ciekawi mnie ten Azmodan, co do Beliala nie mam zielonego pojęcia skąd ludzie go w ogóle wzięli, nie ma go na żadnym trailerze, nie wiem może coś było wspomniane i to ominąłem, dziwne jest też to, że znowu Diablo ;P (wiem wiem na tym to polega, tytuł gry itp...), trochę to jednak dziwne nie sądzicie? w D1 został pokonany, potem się odrodził i w D2 znowu się go zabijało, i co teraz kolejny raz się odrodził? :D nieśmiertelny kurde, chociaż zastanawiające jest to, że ma trzy paszcze. Słyszałem wersję, że po zabiciu Baala w D2 i co za tym idzie zniszczeniu góry Arreat dusze Baala, Mefista i Diablo połączyły się w jedną i stąd nowy, unikatowy wygląd Diablo o trzech głowach, to pewnie tylko przypuszczenia, ale byłoby to bardzo ciekawe rozwiązanie :).

EDIT: Tym bardziej zastanawiający jest fakt, że na owych filmikach Diablo wyglądał na postać żeńską!

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: ichiro [Crawler], utsyzyf oraz 6 gości