Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 1 osoba, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 1 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Maj 17th, '12, 10:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Diablo 3 na konsole
Post Wysłany: Lis 25th, '10, 20:51 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Paź 15th, '09, 22:01
Miejscowość: Zamość - Derby UK

Niedawno polemizowaliśmy o Diablo 3 na konsole Xbox 360 , PS3 ,Wii ale właśnie stało się to oficjalne prawda.Blizzard dlugo eis zamierzał do podjęcia tej decyzji ale się odważył rzucić na głęboką wodę. Blizzard właśnie w prowadził w życie Console D3 Development Team w składzie "Starszy producent", "Projektant ", " Programista". I prace nad gra ruszyly pełna para pomaga im Activision myślę że gra będzie świetna.
Oficjalna wypowiedz Blizzard Entertainment:

Jak może widzieliście na stronie Diablo III temat o konsoli ,rozważamy obecnie podjecie prac nad Diablo na konsole. Jak już powiedzieliśmy dawno temu będziemy starać się dopracować ja z najmniejszymi szczegółami tak aby rozgrywki były idealne. Szukamy odpowiednich talentów do tego projektu.

Ale aby do tego doszło musimy dopracować Diablo 3 na Mac i Windows i to jest naszym najwyższym parytetem na nadchodzące miesiące.Nie możemy przedłużać datę premiery gry przez konsole to nie wchodzi w grę.

Moim zdaniem Blizzard powinien poczekać na następne generacje konsol i dopiero wtedy gra nabierze rozpędu i przyniesie im zysk. Bo jak teraz to zrobią to dużo stracą era PS 3, Xbox 360 , Wii już przemija a Diablo by popłynęło tak jak SC:Ghost . Ale niedawno czytałem artykuł o tym ze Rob Pardo z firmy Blizzard, podczas konferencji Game Developers Conference w San Francisco, potwierdził, że on i jego zespół brał udział w rozmowach z Microsoftem, których tematem był Xbox 720 nowej generacji. Czy potentat z Redmond przygotowuje nową konsolę? Tego nie wiemy, zwłaszcza, że nigdy publicznie nie zostały potwierdzone plotki na temat następcy Xboksa 360, choć nie od dziś wiadomo, że firma planuje w przyszłości zastąpić starszą konsolę. Mam nadzieje że zgotują nam niespodziankę. Zastanawia mnie jeszcze jedno jak będzie się rozgrywała rozgrywka on line przez konsole ..? Bo ja naprawdę nie mam pojęcia jak to będzie.
Zapraszam do dyskusji....

Temat postu: Re: Diablo 3 na konsole
Post Wysłany: Lis 27th, '10, 12:15 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lut 24th, '10, 12:19
Miejscowość: Jaworzno

Jeśli już miałby wyjść Diablo 3 na xbox 360 to najlepiej pare miesięcy po premierze na platformy PC i MAC .
I czy dało by się zrobić np. Party przy jednym xbox ? Na dwóch padach i jazda . I przede wszystkim , czy zdobyte wtedy itemki przekładały by się na konto xbox Live ?

Właściwie to dziwnie by się grało . My rasowi gracze Diablo :lol:
przyzwyczajeni do gry na klawiaturze i myszce . Jeśli tryb walki jest podobny jak w Diablo 2 to nie wyobrażam sobie 200 kliknięć na padzie podczas większej masakry . Pady szybko pszł by w drzazgi . Aczkolwiek bo zobaczeniu możliwości ( i zasięgu rażenia )
skilli nie będzie już trzeba tyle nawalać w przyciski ;)

Nie uważacie , że powinna być nastąpić większa przerwa między nowymi konsolami . Bo takie wystawianie na rynek co chwile coraz to nowszych przyniesie chyba mniejsze zyski , niż np . poczekanie z 2,5 roku 3 lata ( a właściwie bez przesady ).
Żeby xbox 360 slim dobrze się po kościach rozszedł :?:
I dopiero jakąś super porażająco-piorunująco-powalająco-dusząco-przeszywająco-omdlewająco wypaśną konsolke wystawić . Oczywiście wiem że trudno taką stworzyć , ale właśnie taka przerwa dałaby im trochę czasu . I robić na nią gry w 3D . Kolejne edycje kolekcjonerskie CoD'a i takie tam .

Post Wysłany: Gru 5th, '10, 01:48 
Nowicjusz

Dołączenie: Gru 5th, '10, 01:41

:twisted: nigdy nie powinna powstać taka myśl "diablo III na konsole ,zróbcie coś aby nie powstało.

Post Wysłany: Gru 5th, '10, 09:57 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Wrz 22nd, '10, 15:56

Może jeszcze na komórkę?

Post Wysłany: Gru 5th, '10, 15:36 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Lis 11th, '10, 16:39

Omg Diablo na konsolki ;D dobre tylko jak grać w taką grę na padzie???? Nie rozumiem.I tak na PC lepiej będzie ale no cóż...

Post Wysłany: Gru 28th, '10, 20:02 
Nowicjusz

Dołączenie: Gru 28th, '10, 19:59

Nie wiemy czy można tu wklejać linki, ale jest to bardzo ważna informacja do tego artykułu.

http://www.diabloportal.pl/forum/diablo ... e-t99.html

Na tej stronie jest napisane, że na konsole wyjdzie jedynie gra powiązana z Diablo, a nie samo Diablo 3.

Dwie sprzeczne informacje? To jak jest?

Post Wysłany: Sty 30th, '11, 17:37 
Nowicjusz

Dołączenie: Lut 6th, '10, 13:26

Mnie to kompletnie obojętne czy D3 będzie na konsole czy nie. Ucieszyła mnie natomiast wiadomość, że blizz pracuje pełną parą nad dopracowaniem wersji na PC i mam głęboką nadzieje że zobaczę to gierkę jeszcze w tym roku.

Post Wysłany: Lut 22nd, '11, 23:58 
Nowicjusz

Dołączenie: Lut 22nd, '11, 23:45

Co się tak dziwicie ? Pierwsza część Diablo była wydana także na konsole Playstation, co więcej, była też wersja na Game Boy'a ...

na PS 2 grając w Champions of Norrath czy Baldurs Gate Alliance 2 mieliśmy bardzo wygodny system grania w hack&slasha

Na nxt geny został wydany Sacred 2 i też wyszedł dobrze, chociaż gra została całkiem przeniesiona z PC'tów i odbiło się to na zbyt częstym wczytywaniu lokacji, przez co gra była spowalniana... Lecz to akurat wyszło lenistwo programistów. Diablo 3 powinno być dopieszczone, jeśli ma wyjść na konsole.

Także uważam, że D3 na konsole wyjdzie znacznie później niż owa gra będzie miała swą premierę na komputerach, musi się też różnić rozgrywką i na pewno nie będzie to dokładnie taka sama gra jak na PC'tach - Jestem ciekaw, jakie nowe rozwiązania wprowadzą do wersji konsolowej.

Inna sprawa, że nie zgadzam się z treścią artykułu, mówiącą o tym, że gra powinna być wydana po wyjściu nowej generacji konsol x360 i ps3 nadal są na topie, efekt wizualny jeśli by dziś miał być polepszony na nowych konsolach, to wiele się nie zmieni od tego co mamy aktualnie, dlatego nie wierzę, by zmiana generacji konsol miała nastąpić w najbliższych 2-3 latach.
Zwłaszcza, że obie konsole mocno promują technologie Move i Kineckt - tak więc, nie spieszył bym się z gdybaniem.

Odonośnie wiadomości, że gra na konsole ma być powiązana z Diablo 3 a nie jego przeniesieniem z oryginalnej wersji, to jednak podchodzę sceptycznie, patrząc na daty wiadomości, to bardziej na czasie jest to, co zostało podane w artykule tematu.

Post Wysłany: Lut 23rd, '11, 11:43 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Sie 26th, '09, 11:11
Miejscowość: Warsaw

kesah napisał(a):
Co się tak dziwicie ? Pierwsza część Diablo była wydana także na konsole Playstation, co więcej, była też wersja na Game Boy'a ...

Wersja na Gameboy'a nigdy nie ujrzała światła dziennego. Powstało wówczas proste demko, nad którym prace zostały przerwane.

Co do Diablo 3 na konsole mam obawy wcale nie związane z tym, że sterowanie może być niewygodne czy niepraktyczne. Raczej moje obawy dotyczą rywalizacji graczy na battle.necie, gry na duellach oraz uczestniczeniu w większej akcji. Obawiam się, że gracze zaczną mówić: ,,Na xboxie wygodniej się duelluje, a na PC-cie ciężej to opanować, dlatego masz przewagę'', a też warto zaznaczyć, że podczas porażki ludzie często szukają dziury w całym.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość