Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 3 osób, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 3 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Maj 17th, '12, 10:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Fabuła D3
Post Wysłany: Lut 7th, '12, 13:17 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 13:30
Miejscowość: Rzeszów

Reuel napisał(a):
Mam takie pytani odnośnie tego wątku, co prawda niektórzy moga to uznać za SPOILER, więc ostrzegam, chociaż w sumie cały ten temat to jeden wielki spoiler, więc nie wiem czy jest sens. No ale w każdym razie moje pytania dotyczą tego zagadnienia:
http://www.diablo3.net.pl/portal/d3/1/8 ... bieta.html
Po pierwsze myślicie, że to możliwe? Po drugie kto mógłby się w niego/nią przemienić, choć wydaje się to chyba z tego co wiem o fabule D3 oczywiste, bo znamy póki co tylko chyba jedną bohaterkę biorącą udział w wydarzeniach i nie będącą postacią, którą gramy, czyli Leah? Zresztą to samo nasuwa chyba autor artykułu. Z drugiej strony jeśli nic nie pochrzaniłem jeśli chodzi o fabułę to ciekawi mnie inna rzecz, czemu niby Leah ma być nielubiana przez fanów (jest to poruszone przy omawianiu pierwszej odpowiedzi)?

Po pierwsze są to demony diabły itp nie ma u nich czegoś takiego jak chłop czy baba i tu znowu się kłania ludzka natura uczłowieczania demonów one nie mają fizycznego kształtu każdy postrzega je jak chce ;) jak ty sobie to wyobrażasz że diablo będzie miał cip... hhehehe chodzi tylko o to że z mordy przypomina ci kobietę ale nią nie jest z punktu widzenia faceta co najwyżej może bardziej wabić facetów bo my z reguły myślimy no wiecie sami czym ;D
Nasz drogi Luuu przez nas jest utożsamiany z mężczyzną bo mężczyzna z reguły kojarzy nam się z siłom twardością charakteru agresywnością itp a kobieta łagodnością subtelnością ale i przebiegłością dla niektórych zdradą i igraniem sobie z uczuciami, no ale nieważne do sedna mi nie przeszkadza że diablo ma rysy kobiety on i tak jest bez płciowy i bez osobowy to DIABEŁ NIE CZŁOWIEK!!!!!!!!!!!!!!!
Zapraszam do lektóry demonologii ;) tam można więcej się o tym dowiedzieć bo nasz drogi bliz bardzo ściśle z tego korzystał tworząc sagę diablo :]
A dodam jeszcze że demony czy diabły przybierają czasem kształty kobiet aby wabić nieszczęśników którym późnij brutalnie wydzierają duszę aby się nią pożywić albo pochłonąć aby na wieki taka dusza była niewolnikiem demona...
ale powiało mistycyzmem się rozpisałem heheh

Post Wysłany: Kwi 3rd, '12, 12:26 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Mar 16th, '12, 20:23

Witam, moim zdaniem postacie są ok, ale mogły być takie jak w d2, czyli np. czarodziejka, z odpowiednim eq kosiła czy barba czy inne klasy, zbroja mrozu, albo lodowata zbroja, każdy cios, strzała absorbowała obrażenia na tego który je zadaje, szkoda ze nie wzięli po prostu takich samych skili jakie były, zabójczyni ciężko mi się nią grało ale też kosiła, podobnie jak druid. Ale to moja opinia więc czekam aż pojawi się na moim dysku i zobaczymy co tam potrafią te postaci.

Post Wysłany: Kwi 3rd, '12, 21:32 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Mar 25th, '11, 15:17
Miejscowość: Sosnowiec

Te same postacie byłyby bez sensu. Trzeba wprowadzić dywersyfikację. Niektóre mogą przypominać te z D2 (vide WD -> nekros czy wiz -> sorc), ale to jednak inne chary.

Post Wysłany: Kwi 4th, '12, 19:28 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Mar 16th, '12, 20:23

Masz rację coś nowego choć nie do końca, zasady gry te same praktycznie, wyjdzie, zainstaluje się i pokosi parę łbów, apropo tych przypisanych itemów oby przypisywane były tylko naprawdę kozackie i ciekawe czy nie zabraknie miejsca w eq, czas pokaże.

Post Wysłany: Kwi 25th, '12, 14:59 
Awatar użytkownika
Moderator

Już wszystko wiadomo, nie ma na szczęście czegoś takiego jak przypisywanie itemów do postaci nie podoba się wywalasz inni podnoszą :) co do gry uważam że dobrze zrobili zmieniając herosów bessesu by się grało tym samym gra jest bardzo dobrze zrobiona mało czarów z których wszystkimi da się z powodzeniem grać a nie jak w D2 masa różnych czarów z których używało się dwa hehe bez sesu to było tak patrząc po czasie, u nekra klątw praktyczni się nie używało.
Czyli według mnie gra jest zrobiona bosko czekam tylko do 15 i zaczynam napitalać.

Post Wysłany: Kwi 25th, '12, 16:36 
Awatar użytkownika
Administrator

Dołączenie: Wrz 15th, '11, 12:12
Miejscowość: Krosno

Jak nie ma? Jest, sam znalazłem przedmiot w Becie( grzyby ), które były przypisane do mojego konta, nie mogłem nikomu dać.

Post Wysłany: Kwi 26th, '12, 00:00 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Mar 15th, '12, 23:29
Miejscowość: Gdańsk

rampagee napisał(a):
u nekra klątw praktyczni się nie używało.
Ja właściwie głównie polegałam na szkieletach i klątwach.

Post Wysłany: Kwi 26th, '12, 01:24 
Awatar użytkownika
Moderator

Klątwy były równie ważne co normalny atak. Przecież one wzmacniały każdy czar nekra. Grałeś szkieletami, to waliłeś IM, albo Low Resa. Grałeś na BS, to rzucałeś też Low Resa.

Post Wysłany: Kwi 26th, '12, 09:34 
Awatar użytkownika
Moderator

Tatarata ale na dualu mogłeś sobie je w dupsko wsadzić jak walczyłeś z barbą dobrze zrobionym to mało który nekro miał szanse na klątwy czy na szkielety jedynie co to duch kości, a jak chciało się dobrze wyexpić klątwy to trzeba było zrezygnować z kości, wiem że był build na truciznę i klątwy ale był słaby wiem bo to przerabiałem !! nawet miałem skailery 1do trucizny i kości full eq i gówno to dawało zrobiłem też tak że zebrałem skailery na klątwy i dalej słabiak pierwszy lepszy smiter tak mi nastuka ze mało się nie zesrałem, podsumowując klątwy według mnie w D2 są nie przydatne ale za to w D3 używałem ich :) choć nie wiem jak to będzie jeszcze na potyczkach z innymi graczami ale widzę że chyba będą na nich działać bo wiele razy w becie potwory rzucały na mnie przerażenie i mój np. barba uciekał czyli tak jak ma być.
P.s. zaznaczam że to co piszę ma się do battla ;]

Post Wysłany: Kwi 26th, '12, 13:00 
Awatar użytkownika
Moderator

Ramp, niestety ale się mylisz :)

Generalnie nie było nekra bez klątw, bo one znacznie zwiększały jego siłę.

Ofc, racja, że BS musiał być wymaxowany. Ale każdy nec na pvp maxował BSa :P Klątwy działały na PvP równie dobrze jak na PvM. Sam pamiętam jak mordowałem prawie każdego barba za czasów d2c rzucając IM, a potem BW przed barba, który albo przeskakiwał ścianę i wtedy dostawał w pysk kilka duchów, albo robił WW i wtedy tracił pół hepa :P Ale to dawne czasy, teraz to pewno już tak dobrze nie działa.

Anyway, Low Res zwiększa z tego co wiem obrażenia od ducha, więc jeśli walszysz BS (a z tego co rozumiem, to walczysz), to rzucenie LR tylko Ci pomoże. Klątw nie trzeba maxować. Level klątw bierze się z +skill z itemków. Poza tym, nie ma potrzeby, żeby ich lv był duży. Amp na przykład nie zwiększa obrażeń z kolejnym levelem, tylko zwiększa zasięg. Dobrze ubrany nec jeśli zainwestuje 1 punkt w Ampa, to razem z itemkami będzie miał pewno gdzieś tak z 10 poziom klątw. To wystarcza.

Cytuj:
mało który nekro miał szanse na klątwy czy na szkielety jedynie co to duch kości,

Nie ma czegoś takiego jak build na PvP "na klątwy" ;P Klątwy są dodatkiem, ale bardzo ważnym.

Ofc, sposobów gry jest mnóstwo, ale imho nec bez klątw bardzo dużo traci. Zarówno na PvM, jak i na PvP.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 67 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości