Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 0 osób, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Maj 17th, '12, 11:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Konkurs Magicka
Post Wysłany: Paź 16th, '11, 10:26 
Awatar użytkownika
Administrator

Dołączenie: Wrz 15th, '11, 12:12
Miejscowość: Krosno

W tym temacie prosimy umieszczać wasze teksty.
Dokładny regulamin i zasady konkursu znajdziecie tutaj:

http://www.diablo3.biz.pl/forum/wszystkie-karty-na-sto-niespodzianka-ujawniona-t590.html

Powodzenia!

Temat postu: Re: Konkurs Magicka
Post Wysłany: Paź 16th, '11, 17:54 
Nowicjusz

Dołączenie: Wrz 19th, '11, 17:27

GLADIATOR-Silny i zręczny pochodzi z ciepłych krajów. Gladiator posługuje się mieczem i sieciami lub tarczami nosi lekki ekwipunek. Gdy był jeszcze mały wzięto go do niewoli. Uczył się tam walki i umiejętności doskonalił się i trenował bardzo ciężko. I przez to przyzwyczaił się do zabijania, ponieważ mu rozkazywano zabijać. Bardzo lubi zabijać najczęściej łapie przeciwnika w sieć po czym go zabija. Bardzo umięśniony wojownik. Z jednej strony przypomina Barbarzyńcę , ponieważ lubi zabijać. Szczególnie uwielbia jak zabija przy tłumie ludzi.

Umiejętności:

-Złapanie w sieć-nasz gladiator łapie przeciwnika w sieć , a przeciwnik się spowalnia.
-Rzut mieczem-nasz bohater rzuca mieczem w przeciwnika.
-Atak Zabójcy-wojownik nasz łapie przeciwnika w sieć po czym szybko podbiega w wbija mu miecz w ciało.
-Tąpnięcie- tupie w ziemie swoją silną nogą i wszyscy wrogowie się przewracają.
-Poprawa siły- umiejętność pasywna dodaje siłę naszemu bohaterowi.
-Super szybkość-dodaje szybkość naszej postaci
-Cierpliwość- czeka aż przeciwnik uderzy go on odbija jego uderzenie tarczą (jeżeli ją ma) i wbija miecz w ciało przeciwnika.

PODSUMOWANIE:

Bardzo silny wojownik warty uwagi szybki i zabójczy. Mniej więcej to psychopata .

Załączniki:
Komentarz do pliku: Nasz zabójca. Stoi i szczyci się zwycięstwem.
konkurs diablo III.jpg
konkurs diablo III.jpg [ 9.38 KiB | Obejrzany 1047 razy ]

Ostatnio edytowany przez setakasxi Paź 17th, '11, 17:00, edytowano w sumie 2 razy

Temat postu: Death Knight
Post Wysłany: Paź 16th, '11, 22:25 
Nowicjusz

Dołączenie: Paź 16th, '11, 12:36

Najpierw chciałbym się przywitać, jako że to mój pierwszy post na tym forum :). Nazywam się Piotr i czekam z wytrwałością na diablo3 i widząc konkurs na tej stronie postanowiłem się zarejestrować i wziąć udział. No to zaczynamy :

Rycerz Śmierci (ang. Death Knight)

Image
HISTORIA

Na wyspie Skartara - w ukrytej świątyni powstał zakon rycerzy, mający na celu zwalczanie wszystkich zanieczyszczeń na tym świecie.
Zaczynali na małych epidemiach, ochronach wiosek, kończąc na polowaniach na demony jak andariel, czy inne plugastwa tego świata. .
W tym celu, żeby jeszcze skuteczniej zwalczać zło i niegodziwość zaczęli uczyć się magii żywiołów - wody oraz lodu. Jako że to też nie wystarczało, sięgnęli po magię demonów. Wielu z zakonu zginęło w próbie opanowania magii demonów. Pozostałych było zbyt mało, by walczyć ze złem. Rozeszli się na 4 strony świata i powoli magia demonów opanowywała ich i doprowadzała do szaleństwa. Dziwnym trafem większość z nich znalazła się w Tristram w momencie przebudzenia Diablo... Reszta, wodzona przez demony, nie dotarła do Tristram na czas, co ich uratowało przed nieskończoną służbą dla diablo. Pozostali podczas ocknienia się diablo - nie ważne gdzie byli - w lasach koło Tristram czy nawet w Caldeum - ocknęli się ze swoich horrorów. Po tak długim "śnie na jawie" jak oni to określają pozostał im tylko jeden cel - odbudować i oczyścić świat. Bez znaczenia jakimi metodami...

Rycerz Śmierci (ang. Death Knight) To bohater, który może pełnić jednocześnie rolę dowódcy drużyny, ale także wspomagającego swoich kolegów z dystansu klątwami, aurami lub też ruszając do walki z pomocą paru demonów, uzbrojony w swoją demoniczną kosę lub dwuręczny miecz oraz niszczycielskie aury.

UMIEJĘTNOŚCI

1] Natchnienie-
Ulepsza twoją broń mocą piorunów na 10 sec.
20% szansy przy ataku na chain lightening uderzający w 4 Imageosoby i zwiększone obrażenia o 25% przy każdym ataku.

koszt : 20 Arcane

RUNY:
-Alabaster runestone : Masz szansę (10%) że atakowany przeciwnik dostanie "mind warpa" i zwróci się przeciwko swoim sojusznikom na 8 sec.

-Crimson runestone : Zwiększa obrażenia do 60% lecz zmniejsza szansę na chain lightening do 15%

-Golden runestone : każde uderzenie podczas włączone umiejki kosztuje dodatkowe 8 many lecz powoduje mały wybuch elektryczności dookoła celu.

-Indigo runestone :chain lightening ma szansę 30% i może uderzyć do 8 osób.

-Obsidian runestone : każde uderzenie ma szansę na stuna zamiast na chain lightening.

2] Demoniczne przyzwanie -
Przyzywasz demona by
walczył ku twego boku Image
na X czasu. Demon przy śmierci wybucha wielkim słupem ognia.

Koszt 43 Arcane

RUNY:
-Alabaster runestone : Demon pojawia się w słupie ognia zadając pobliskim wrogom 350% podstawowych obrażeń.

-Crimson runestone : Demon zadaje obrażenia trujące i po śmierci wybucha chmurą gazu.

-Golden runestone : Gdy Demon jest na polu walki wszyscy pobliscy sojusznicy dostają bonusowe statystyki a przeciwnicze jednostki inne niż nie umarły - minusowe

-Indigo runestone : zamiast jednego - pojawiają się 3 demony z czego każdy zadaje 70% ataku podstawowego demona

-Obsidian runestone : Demon podpala wszystkich przeciwników zadając im 30% twojego ataku przez 3 sec.

3] Lodowe Uderzenie -
Nasz bohater zamachuje się i uderza z impetem o ziemię tworząc linię lodowych kolców na 3 yardów spod ziemi podrzucając małe jednostki (większe po prostu rozsuwa na boki)i Imageoraz zadając obrażenia wszystkim na swojej trasie (110%).

Generuje 10 Arcane
CD 6 Sec

RUNY:
-Alabaster runestone : Jeżeli przeciwnicy zostali podrzuceni przez atak dostają to po podniesieniu się atakują każdego napotkanego wroga aż do śmierci (działa tylko na "małe moby" jak np. kultyści)

-Crimson runestone : zamiast lini - atak następuje w formie stożka i ma zasięg 2 yardów .

-Golden runestone : atak generuje 12 Arcane i ma CD = 5 sec

-Indigo runestone : Kolce wyrastają dookoła bohatera w zasięgu 1 yarda i zadają wszystkim przeciwnikom obrażenia.

-Obsidian runestone : Kolce są węższe (szerokość włóczni) lecz mają zasięg 5 yardów i zadają o 30% większe obrażenia.

4] Elementowy atak -
Bohater strzela pociskiem elementarnym który przybiera losową formę jednego z 5 elementów każdy ma 20% szansę. Chain lightening uderza do 3 osób ale jeżeli najpierw oblejemy np. 20 osób wodą i puścimy chain lightening to odbije się od każdego i zada podwójne obrażenia. Także jeżeli ktoś jest mokry to jak uderzymy lodem to zamrozimy go na 3 sec.
-ogień (stożek 110% dmg) Image
-woda (stożek 10% dmg) Image
-lód (stożek 70%dmg) Image
-pioruny (100%dmg) Image
-ziemia (pocisk 180%dmg) Image

Generuje 3 Arcane
CD 3 sec
RUNY :
-Alablaster runestone :

-Crimson runestone :

-Golden runestone :

-Indigo runestone :

-Obsidian runestone :

TO NIE KONIEC :D Będzie więcej ale czasu nie mam ale do 16 listopada się wyrobię;)

Ostatnio edytowany przez peter666 Paź 19th, '11, 10:43, edytowano w sumie 18 razy

Post Wysłany: Paź 18th, '11, 20:47 
Nowicjusz

Dołączenie: Lip 31st, '09, 18:53

jestem Mati i już czekam na diablo 3 od części drugiej :D więc tak do rzeczy :
Lodowy mieszaniec (ang. ice hybrid)
Image

historia

Głęboko pod lodem pod zamarzniętym morzem żyje starożytny lud karahin. Uważa się za nad ludzi gdyż opanowali siłę starych bogów lodu. Dawno dawno temu córka króla karahianów zakochała się w człowieku odkrywcy. Kiedy powiedziała o tym rodzicom ojciec chciał wygonić ją z domu, ale matka się sprzeciwiła. I tak nastąpił podział karahian na "czystych" jak zwali się ludzie po stronie ojca i "hybrydy" po stronie matki.
Hybrydy uciekły na suche stepy i rozeszły się pomiędzy ludzi.
I tak po wielu latach hybrydy postanowiły odzyskać swój kraj.
Potomek córki króla zebrał wszystkie hybrydy i kazał iść im w świat zdobywać sojuszników, szukać mocy. I tak powstali bohaterowie rozsiani po całym świecie.

umiejętności:

"mana"= siła woli[SW]

1] "Lodowa włócznia"Image
rzuca lodową włócznią która po uderzeniu w przeciwnika zabiera mu energie i dodaje ja hybrydzie +1/2 hp + 1/4 SW za każde dmg
runy

alabaster:
-włócznia leci nad przeciwnikami i trafia idealnie wybranego przeciwnika
- +50% obrażeń
- cel dostaje zmniejszoną prędkość ataku o 25 %

crimson:
-powoduje powstanie lodowej trasy za włócznią 30% slow
-każdy kolejny rzut w ten sam cel zwiększa obrażenia mu zadawane o 10% kumuluje się do 5 razy
-nie dostajesz hp

golden:
-zamiast +1/2 hp + 1/4 SW za każde dmg zmienia sie na
+5 SW +15hp za każdy rzut
-przeciwnik dostaje slow o 10% na 5 sekund

indigo:
-jeśli za uderzonym przeciwnikiem jest kolejny to pierwszy dostaje zwiększone obrażenia a drugi cel połowę nich
-cel 1=150% obrażeń
-cel 2=75% obrażeń

obsydian:

-włócznia po uderzeniu w cel ma szanse [w zależności od wielkości przeciwnika] od 75% do 0% na przybicie do ziemi oraz powolne zamrażanie na 5 sekund
-jeśli cel zostanie zamrożony [po 10 sekundach] nie może nic zrobić przez 5 sekund a 10% jego max życia idzie do życia mieszańca

2] "życiodajny kokon" Image zamyka się w lodowym kokonie na x sekund i dostaje regeneracje +50hp -10 SW na sekundę możesz trzymać zaklęcie ile masz SW w tym czasie obrażenia przeciwko tobie są zmniejszone o 20%

runy:
alabsaster:
-po wyjściu z kokonu wyzwala zmagazynowaną energię i zadaje obrażenia oraz zamraża wrogów na 3 sekundy
- +40hp/sek -10SW/sek +10obrażeń/ sek

crimson:
- +40hp/sek +5hp/sek aura -10SW/sek

golden:
- +35hp/sek -5SW/sek

indigo:
- obrażenia zadane tobie w kokonie zostają zmniejszone o kolejne 20% oraz po wyjściu z kokonu ten bonus zostaje jeszcze na 5 sekund
- +25hp/sek -10SW/sek

obsydian:
-zmienia kokon w statuę
-daje aurę +10hp/sek oraz -10% otrzymywanych obrażeń -10SW/sek

3] Image "lodowa śmierć" mieszaniec tworzy na małym obszarze lodowe odpowiedniki swojej broni, które wyrastają z ziemi i wbijają się w nogi przeciwników i zatrzymują ich w miejscu

runy:

alabaster:
-jeśli przeciwnik umże pod wpływem lodowej śmierci wybucha odłamkami lodu
-10% max życia potwora jako obrażenia do okoła

Crimson:
-zamiast małego obszaru zaklęcie staje się celowe [tylko 1 potwór]
- 60Sw
-150% obrażeń broni
-6 sekund zatrzymanie

golden:
-zwiększa obszar włóczni trzy krotnie
-80 SW
-50% obrażeń broni
-2 sekundy zatrzymania

indigo:
-50SW
-80% obrażeń broni
4 sekundy zatrzymania

osidian:
-zamiast wbijać się w nogi przeciwnika lodowe bronie lecą "falą"
przed mieszańcem
-120% obrażeń broni
-3 sekundy spowolnienie 40 %

Ostatnio edytowany przez matixiontko, Paź 21st, '11, 14:29, edytowano w sumie 1 raz

Post Wysłany: Paź 19th, '11, 09:11 
Nowicjusz

Dołączenie: Lut 8th, '10, 12:05

KSIĄDZ !! Potężny czarodziej posiadający ogromną charyzmę dzięki której może przywołać do pomocy zatępy wściekłych mocherów !!

Umiejętności:

Przywołanie rowścieczonych mocherów.

Przywołuje setki rozwścieczonych mocherów które niszczą wsyzstko na swojej drodze (bonus - ksiądz otrzymuje dodatkowe złoto od każdego przywołanego mochera )

Uśpienie

Ksiadz mówi dwó godzinne kazanie i usypia wszystkich swoich przeciwników.

Przywołanie Ministrantów

Przywołuje dwóch ministrantów do pomocy którzy leczą go winem i chlebem dodatkowo zbierając złoto od swoich przeciwników.

Spowiedź

Rozgrzesza wsyzstkich członkó drużyny. Dzięki temu każdemu jest lżej na duszy i zwiększa się prędkość ruchu o 15 % ( :shock: ) [ oczywiście pobiera kase od członków drużyny za spowiedź ]

Złota tania ścieżka boga

Ksiądz za nic nie płaci, dostaje wsyzstko u sprzedawców za darmo i dostaje jeszcze za to kase.

Mam nadzieje ze moja postać się wam spodoba !!

Załączniki:
Komentarz do pliku: ksiądz i jego armia mocherów
moher2_400x400.jpg
moher2_400x400.jpg [ 42.83 KiB | Obejrzany 982 razy ]

Post Wysłany: Paź 24th, '11, 14:14 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lut 24th, '10, 12:19
Miejscowość: Jaworzno

kostinio napisał(a):
KSIĄDZ !! Potężny czarodziej posiadający ogromną charyzmę dzięki której może przywołać do pomocy zatępy wściekłych mocherów !!

Umiejętności:

Przywołanie rowścieczonych mocherów.

Przywołuje setki rozwścieczonych mocherów które niszczą wsyzstko na swojej drodze (bonus - ksiądz otrzymuje dodatkowe złoto od każdego przywołanego mochera )

Uśpienie

Ksiadz mówi dwó godzinne kazanie i usypia wszystkich swoich przeciwników.

Przywołanie Ministrantów

Przywołuje dwóch ministrantów do pomocy którzy leczą go winem i chlebem dodatkowo zbierając złoto od swoich przeciwników.

Spowiedź

Rozgrzesza wsyzstkich członkó drużyny. Dzięki temu każdemu jest lżej na duszy i zwiększa się prędkość ruchu o 15 % ( :shock: ) [ oczywiście pobiera kase od członków drużyny za spowiedź ]

Złota tania ścieżka boga

Ksiądz za nic nie płaci, dostaje wsyzstko u sprzedawców za darmo i dostaje jeszcze za to kase.

Mam nadzieje ze moja postać się wam spodoba !!

Myślałem że to miała być jakaś super postać , raczej nie realistyczna . A ty opisałęś fakty duude xD

Post Wysłany: Lis 1st, '11, 02:10 
Nowicjusz

Dołączenie: Paź 25th, '11, 17:36

Jest to mój pierwszy post, więc wypadałoby się przywitać.
Cześć Wszystkim.

Więc przedstawiam Wam moją klasę.
Jest tego trochę, więc aby nie robić bałaganu wrzucam do spoilera.

Potępiona Inkwizycja
Spoiler:

Bibliografia:
- http://eu.battle.net/d3/pl/
- http://www.hiveworkshop.com/
- http://heise.deviantart.com/gallery/#/d2f501r

Niestety nie jestem na tyle zdolny, aby narysować te ikonki i ten portret.

Post Wysłany: Lis 9th, '11, 23:51 
Nowicjusz

A ten fluff to na bazie mojego czy tylko mi się wydaje???

Post Wysłany: Lis 10th, '11, 15:54 
Nowicjusz

Dołączenie: Paź 25th, '11, 17:36

To pytanie było skierowane do mnie?

Przed rozpoczęciem kreacji swojej postaci, a dokładniej klasy. Jedyne co zrobiłem to przeczytałem nazwy waszych klas, nie zapoznawałem się ani z waszymi umiejętnościami, ani opisami fabularnymi.
Zrobiłem tak, aby uniknąć przypadkowych/nieświadomych zaporzyczeń, które jak sami wiemy występują okazjonalnie. Dlatego niewiedza, była prawdę mówiąc wskazana, a podobieństwa to zwykły wypadek losowy.

Pozdrawiam
Ati

Edit:
Twoją pracę właśnie przeczytałem i wiem dokładnie którą idee masz na myśli "demoniczne moce". Osobiście uważam to za dobry motyw, który jako jeden z nielicznych nie został wykorzystany do końca (klasa Łowcy Demonów, bo części z niej korzysta, ale bardzo minimalistycznie). To chyba jedyna wspólna kwestia w naszych pracach.

Powodzenia

Post Wysłany: Lis 10th, '11, 16:41 
Nowicjusz

A to spoko :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości