Zapewne wielu z was słyszało o tej grze mam rację ?

.......
nie ?
Gdy założymy nasze pierwsze konto możemy zagrać na botach , luba normal z innymi graczami . Mamy 10 dostępnych darmowych bohaterów . Ich rotacja zmienia się co każdy wtorek . Grę zaczynamy od pierwszego lvl kończąc na 18 . Naszym zadaniem jest zniszczenie wieżyczek przeciwników i ich głównego budynku
nexusa . Ich zadaniem jest dokładnie to samo . Co parenaście sekund jest wypuszczana grupka mobów i z naszego i z przeciwnego nexusa . Będą walczyć ze sobą , a także automatycznie atakować wrogich championów . Ogółem są 3 linie po której poruszać się będą nasze mobki ( na mapce 5 vs 5 jest także 3 vs 3 ) . Walcząc z przeciwnikami i pokonując ich dostaniemy gold za który możemy coś kupić u handlarza w respie. Po każdej rozgrywce zostają nam przydzielone punkty IP. Po uzbieraniu odpowiedniej ilości możemy kupować chamiponów oraz runy . Nie wbijamy lvl na każdym championie z osobna , lecz ogólny level konta . Są 3 poziomy run , Tier 1 , Tier 2 i Tier 3 . Rzecz jasna runy na poziojmie Tier 3 są najsilniejsze dostępne od 20 lvl konta . Maksymalny level konta to 30 . Runy możemy wkładać do księgi z slotami na nie . Na początku mamy dwie.
Rodzaje championów , to np. tank , carry , support , .
Są postacie które wspomagają swoją drużynę np. lecząc.
Ale są i takie z których robi się typowych " rzeźników " które mają na celu skutecznie zmiażdżyć drużynę przeciwną . Championy mają rózne ceny od 450 punktów ip po 6300 .
Można do nich kupować skiny , czyli skórki zmienijące ich wygląd za punkty RP czyli riot points . Te punkty można zdobyć za pomocą naszego biednego portfela . Tak trzeba za nie zapłacić prawdziwą forsą . Aczkolwiek , gdy coś stanie się z serwerem gry i przez dłuższy czas nie będzie można grać ( np. 1-2 dni ) w ramach przeprosin wszyscy gracze dostają jakąś tam ilość tych punktów .
Od 30 lvl można prowadzić gry rankingowe . Ale o tym nie będę już pisał gdyż już mnie ręka od pisania boli . Będę mile zaskoczony jeśli po przeczytaniu mojego postu ( jeśli komuś się będzie chiało , w co szczerzę wątpie ) ktoś zacznie grę , a ta go przyciągnie na dłużej , oczywiście bez przesady . Długo mnie nie było na forum . Gdyż wiadomo nic się nie dzieje . Wakacje . A do premiery zostało jeszcze trochę . No w każdym bądż razie pozdrawiam wszystkich