Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 0 osób, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Lut 10th, '12, 06:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Czy jesteś za cenzurą w Diablo dla "dobra" graczy?
WTF... to jakaś głupota jest. 50%  50%  [ 4 ]
Bez przesady, ale trzeba chronić młodszych przed nadmierną przemocą. 13%  13%  [ 1 ]
Każdy ma własny rozum, jeżeli rodzice dają kasę dzieciakowi to powinni wiedzieć na co. 25%  25%  [ 2 ]
Tak uważam że Diablo jest demoralizujące i zawiera zbyt wiele motywów satanistycznych. 0%  0%  [ 0 ]
Zagram w to co zrobią z krwią czy bez niej. 13%  13%  [ 1 ]
Razem głosów : 8
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Cenzura w Diablo
Post Wysłany: Sie 10th, '10, 14:58 

W odpowiedzi do postów S21.

Jak już wspomniał poprzednik, "cenzura" i "komunizm" (a raczej socjalizm zapewne miałeś na myśli, ponieważ taki był wtedy system) są to całkiem niepowiązane ze sobą pojęcia.
Dziwi mnie podejście do sprawy, ponieważ jak napisałeś "Mam gdzieś że opinia publiczna krytykuje brutalność gier". Hmm... powiem kulturalnie. Opinia publiczna winna ingerować w sprawach, kiedy może dojść do nadużyć zasad moralnych (gwarantuje to konstytucja!). Szczerze powiedziawszy, nie wiem czy sam jesteś rodzicem, ale zbyt lekceważąco podchodzisz do problemu "drastycznych" elementów w grach. Zgadzam się Tobą całkowicie, iż rodzice powinni mieć rozeznanie w jakie gry gra ich dziecko. Jednakże nie jesteś w stanie, jako rodzic, powiedzieć dziecku "Nie grasz w tę grę i już!". W takiej sytuacji dziecko i tak zagra w tę grę u kolegi lub koleżanki, tak aby rodzic o tym nie wiedział. Również przysługuję Ci rację w kwestii informowania o zawartości gry na opakowaniu. Moim zdaniem są one w dzisiejszych czasach jeszcze za słabo opracowane. Kilku zdaniowe informacje, iż w grze występują częste zmiany natężenia jasności, częste migawki, etc. mogące powodować ataki epileptyczne, jest to stanowczo za mało, szczególnie dla rodzica, który nie zna się na grach w ogóle.
Również mam nadzieję, iż Blizzard nie zmieni koncepcji gry, gdyż gra nie należy do "ciężko drastycznych", jednakże dzieci poniżej 16 roku życia w nią grać nie powinny. Myślę, że o klimat gry to martwić się nie musimy, gdyż czy będzie mniej czy więcej krwi, klimatu to nie zrujnuje.
Jeżeli chodzi o "marketing"... "A co za tym idzie mniej kupujących grę". Uważam, że nie ma się co martwić. Specjaliści i tak wypromują oraz sprzedadzą grę aby osiągnąć zakładany zysk.

Zapraszam na inne piekielnie dobre gry:
Rappelz - gra mmorpg w polskiej wersji jezykowej.
Runes of Magic - w pelni darmowa produkcja, ktora przenosi nas do pieknego swiata fantasy
Oraz wiele wiecej na portalu z darmowymi grami mmo - www.monstrum.com.pl

Post Wysłany: Wrz 25th, '10, 08:57 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Wrz 22nd, '10, 14:56

Motywy satanistyczne?!Co to ma być!W diablo walczy się z diabłami a nie je wspomaga,a po zatem skoro rodzic nie lubi jak jego dziecko niszy szkieleciki niech kupi mu Raymana lub kangurek kao.

Post Wysłany: Lip 19th, '11, 06:50 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 12:30
Miejscowość: Rzeszów

Sory że tak późno odpisuje na tego posta ale dopiero go przeczytałem, nie zgadzam się z jednym stwierdzeniem "że rodzice nie znają się na grach" może i nie znają ale przy kupie takowej gry powinni dokładnie przeczytać opakowanie zapoznać się z nalepkami ostrzegającymi a co najważniejsze pooglądać screeny z gry tam często gęsto widać kilka scen z gry, i każdy absolutnie każdy trzeźwo myślący rodzić po takiej lekturze na 100% jest pewny czy taka gra jest dla naszej 13letniej pociechy czy nie, a jeśli mamy do czynienia z kochającym swoją dzidzie tatusiem który kupi wszystko na co maleństwo ma ochotę, przy kasie taki tatuś powinien być pouczony przez kasjera, bo przyciesz dorosłej osobie nie zabronimy kupować brutalnych gier, a w przypadku kupującego dziecka nie powinna takowa gra być sprzedana!!!
Co do opinii publicznej składa się ona w większości z moherowych beretów którym nie podoba się wszystko to co nie podchodzi pod wiarę, albo ich jakieś tam kanony przyzwoitości które w niektórych wypadkach pozostawiają wiele do życzenia, ciekawe czemu pytając tak zwanej opinii publicznej nie pyta się ludzi od 18 do 30 roku do których taka gra jest kierowana, myślę że wynik byłby zupełnie inny!!!
"lestat napisał "nadużyć zasad moralnych" a co to w ogóle jest moralność w dzisiejszych czasach, kto w dzisiejszym świecie trzyma się jakich kol wiek zasad dziś a zresztą zawsze liczy się tylko władza i pieniądz, tyko z małym wyjątkiem kiedyś były jeszcze jakieś hamulce i ludzie mieli na względzie innych dziś po trupach tak zwane trampki (trample)
podsumowując nie uważam że czepianie się gier jest dobrym pomysłem proponuje brać większy nacisk na uświadamianie takiego tatusia czy mamusi co to za gra i większą kontrole nad takim małolatem!! a w ostateczności czy to się komuś podoba czy nie i tak w to zagra!!! ale przynajmniej cała banda chroniąca cnoty w ich przekonaniu niewinnego dziecka (aż się wzruszyłem) będzie miała czyste sumienie! Koniec.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości