Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 0 osób, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 0 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Lut 5th, '12, 05:28

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Klany
Post Wysłany: Sty 7th, '10, 23:01 
Nowicjusz

Dołączenie: Sty 7th, '10, 19:19

Hmm... zastanawiam sie czy jest sens robienia klanu diablo 2
Co o tym sadzicie??

Zapraszam na inne piekielnie dobre gry:
Rappelz - gra mmorpg w polskiej wersji jezykowej.
Runes of Magic - w pelni darmowa produkcja, ktora przenosi nas do pieknego swiata fantasy
Oraz wiele wiecej na portalu z darmowymi grami mmo - www.monstrum.com.pl

Temat postu: Re: Klany
Post Wysłany: Sty 8th, '10, 10:47 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 12:30
Miejscowość: Rzeszów

Jeśli D2 wyglądało by tak jak tibia (chodzi mi o to że wszyscy gracze są na jednej mapie na raz) to był by sens, a w tym wypadku nie. Rozwinę swoją myśli, klany tworzy się z reguły do obrony słabszych graczy przed silniejszymi, do pomocy w zadaniach które tego wymagają, do duali- ciekawiej to wygląda jak walczą dwie duże grupy. idp. A diablo 2 zostało rozwiązane w taki sposób że tworzenie klanu nie miało by sensu dlaczego ? a dlatego że na grze mieści się tylko 8 graczy wiec takie klany mogły by liczyć max 3 do 4 graczy walki nie były by tak ekscytujące jak w WOW, nie wiem jak ty, ale mój poziom adrenalin ki wzrasta jak wjeżdżam na słoniu do Orgrimmar z moją ekipą i nawalamy się z hordą. Może w D3 kraina będzie wyglądała jak kraina WOW wtedy diablo stanie się nr:1 na świecie a jeśli będzie za free to jestem raczej na 100% pewien że większość graczy porzuci tibie, MU, itp na rzecz majestatycznego DIABLO III.

Post Wysłany: Sty 8th, '10, 12:58 
Awatar użytkownika
Bohater

Dołączenie: Sie 31st, '09, 17:24

Co prawda to prawda, nie ma to jak epicka zadyma.

Post Wysłany: Cze 20th, '10, 23:20 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Cze 18th, '10, 14:09
Miejscowość: Poznań

Nie sądzę, MMO zawsze będzie beznadzieją nie ważne w jakie szaty się to ubierze. Siłą D2 jest to, że nie jest to gra MMO a nadal hack and slash z rankingiem graczy i serwerem umożliwiającym zakładanie gier.

Post Wysłany: Cze 21st, '10, 12:34 
Nowicjusz

Dołączenie: Cze 17th, '10, 22:46

@vorador nie mozesz generalizowac, ze mmo to syf.
Syf to jest wow. Ale naprawde gry mmo maja swoj klimat nie zaprzeczalny w ktory trzeba sie poprostu wczuc.
W ciagu roku maja zostac wydane 2 swietne gry MMO, na ktore osobiscie czekam (SWTOR i Tera Online ).
W MMO klany sa nieodzowna czescia.

Ale faktycznie zgodze sie ze w D3 jakiekolwiek klany bylyby pomylka.
Pozdro :)

Post Wysłany: Cze 21st, '10, 15:25 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Cze 18th, '10, 14:09
Miejscowość: Poznań

Z doświadczenia wiem że klany w Diablo = kradzież przedmiotów.

Post Wysłany: Wrz 24th, '10, 21:39 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Wrz 22nd, '10, 14:56

Warto robić klan,fajnie gadać na teamspeaku z drużyną.

Post Wysłany: Mar 27th, '11, 12:46 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Mar 25th, '11, 14:17
Miejscowość: Sosnowiec

Pozwolę sobie odświeżyć ten dosyć stary już topic, bo ciężko mi wytrzymać czytając drodzy koledzy te bzdury ^^
Nie obraźcie się, ale pisząc, że w Diablo 3 instytucja klanów nie będzie miała sensu macie dość ograniczone pojęcie o grach z gatunku Diablo. Pozwolę sobie tylko przypomnieć, że klany pojawiły się już w roku 1996, a społeczność Diablo 1 było jedną z pierwszych grup graczy RPG, które wprowadziły klany (wcześniej pewno były też klany w jakieś MUDy, ale to inna bajka). Powiem więcej, te klany doskonale rozwijały się i prosperowały. Sam mam przyjemność być założycielem klanu w Diablo 2, który działa już prawie jedenaście lat i uwierzcie mi, klany w D3 mają sens i to kolosalny :)

To bardzo przykre, ale raczej płytkie gry takie jak WoW skrzywiły niektórym spojrzenie na klany. Jasne, że fajnie jest wpaść we 20 na konikach na raida, ale system gry w Diablo niesie za sobą innego rodzaju przyjemności. Poza tym klany to prestiż, współpraca i pomoc. Ile to razy klanowicze pomagali sobie itemkami po fali mass banów, setki razy ja sam robiłem taxi za free dla kumpli z klanu. A turnieje? Nie macie pojęcia jak ważnym elementem są klany w rozgrywkach turniejowych. W zasadzie jeśli chcesz zaistnieć w Diablo na scenie PvP/TvT a nie jesteś w klanie to masz x5 trudniejsze życie, bo nie reprezentujesz żadnej konkretnej grupy.

A co do tezy klan=złodziejstwo... Panowie... Klan nie ma nic wspólnego z głupotą graczy, którzy dają passy do kont kumpli albo ściągają ultra-super-tajniackie haxy "tylko dla klanowiczów" i potem płaczą jak pięcioletnie dzieciaczki, że ktoś im zabawkę zabrał... Jeśli jesteś łatwowierny i naiwny, to okradnie Cię byle koleś z pol-1...

Tak więc błagam was, nie snujcie teorii spiskowych, że klany mają sens tylko w grach mmo ^^ To bardzo ograniczone i prymitywne stwierdzenie, które jedynie ukazuje brak doświadczenia z poprzednimi grami Diablo :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości