Witaj na diablo3.biz.pl. Na stronie jest 3 osób, 0 zarejestrowanych, 0 ukrytych i 3 gości.
Nazwa użytkownika:

Hasło:

Uwaga! Szukamy redaktorów!
Kliknij  tutaj  po więcej informacji!

Obecny czas: Maj 21st, '12, 19:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Support.
Post Wysłany: Wrz 30th, '11, 14:36 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Wrz 28th, '11, 15:22
Miejscowość: Frankfurt am Oder

Witam.
Pewnie patrząc na temat wielu z Was domyśli się, jakie jest moje pytanie i wątpliwości. Otóż ciekawi mnie, czy w dodatkach do D3, które niewątpliwie się ukażą, pojawi się klasa nastawiona typowo pod support. Wiem, że Diablo to hack'n'slash, ale być może w czasach wszechobecnego Multiplayingu Blizzard zdecyduje się wprowadzić takową klasę. Myślałbym tu o postaci Kapłana (Priest), która poza skillami supportującymi, posiadałaby także skille nastawione na walkę z nieumarłymi, dzięki czemu można by nią grać w trybie SinglePlayer. Osobiście zawsze wolałem supportować graczy, dlatego takiej postaci mi tutaj brakuję - zwłaszcza, że WoW nie był w tego typu postacie ubogi.
Czekam więc na opinie forumowiczów w tej kwestii, bo w dzisiejszych czasach support to naprawdę postać niezbędna...

Pozdrawiam,
Jimi.

Temat postu: Re: Support.
Post Wysłany: Wrz 30th, '11, 16:02 
Awatar użytkownika
Administrator

Dołączenie: Wrz 15th, '11, 12:12
Miejscowość: Krosno

Szczerze, to pomyl moze sie sprawdzic.
Zawsze gram Priestem, jezeli rozpoczynam zabawe w jakims MMO.
Szansa, ze taka klasa pojawi sie w Diablo jest bardzo duza.

Osobiscie, bardzo bym chcial zagrac czyc na wzor priesta w D3.
Moze jakis paladyn w polaczeniu z assassinem? :D

Post Wysłany: Wrz 30th, '11, 17:30 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Wrz 28th, '11, 15:22
Miejscowość: Frankfurt am Oder

Ja osobiście w tej roli widziałbym raczej coś na wzór "Dobrego Nekromanty", korzystającego z ulepszonych skilli Palka. To byłby w moim mniemaniu pełny full support, którym ukończenie D3 byłoby niezwykle trudne, acz możliwe, dzięki przywoływaniu sług Nieba, nie zaś Piekła. Ale taki pomysł wymagałby od Blizzarda naprawdę sporych nakładów sił, bo jednak w realiach Diablo bardzo ciężko umieścić postać stricte wspomagającą.

Post Wysłany: Wrz 30th, '11, 21:28 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Lis 22nd, '09, 13:30
Miejscowość: Rzeszów

Ja sądzę że taka postać może się pojawić w d3 ale daje 30% szans na to że ktoś taki znajdzie się w grze, czytałem że BZ ma już kilka pomysłów na postaci które będą umieszczone w dodatku i niema tam mowy o kimś takim, choć do wyjścia dodatku jeszcze daleka droga, a może im się zmienik koncepcji :D, generalnie jak widzimy w d3 postaci wspomagające to tak zwani pomocnicy czyli to o czym już pisałem, wiem że nie są to strikte postaci takie jak kolega by to widział ale np. templar może być tankiem ale równie dobrze możesz go zrobić na postać leczącą;) co do kapłana fajnie było by kimś takim zagrać, choć mi brakuje jakiejś mrocznej postaci z nie do końca czystym sumieniem jak Nekro lub jakiś mroczny wojownik typu dark knight, to są postacie które są bliskie mojemu sercu, wiem że witch doctor jest takim mrokiem ale nie ma jak wskrzeszanie bezlitosnych szkieletów z ciał zabitych, sam sposób przywoływania gdy taki szkielet budzi się do życia i rozrywa ciało poległego demona masakrując jego zwłoki ;D ale się rozmarzyłem :roll: wierzcie mi że chciałbym zobaczyć nekra w nowej odsłonie morze jako licza, jak znajdę troszkę czasu przygotuje fajny artykuł o tym jak nekromanta przekształca się w licza jak to wygląda i co musi taki nekro zrobić aby stać się liczem.

Post Wysłany: Paź 1st, '11, 08:12 
Awatar użytkownika
Wojownik

Dołączenie: Wrz 24th, '11, 11:52
Miejscowość: Łódź

Moim zdaniem nie będzie postaci, która typowo zajmie się innymi graczami podczas walki.. Gra ta jest nastawiona na trochę inną rozgrywkę i niestety odbiega od typowych MMORPG gdzie podstawą każdego party jest dobry support.

Idąc jednak waszym tropem to postać typu Palladyn, która byłaby zbilansowana pod względem leczenia/walki w zwarciu/rzucania zaklęć na swoich towarzyszy, które pomogą w rozgrywce..... No właśnie... Nie będę ukrywał, że taką postacią grałoby mi się najlepiej lecz chyba obejdę się smaczkiem. Z drugiej strony Blizz nie odsłonił nam jeszcze wszystkich nowinek związanych z grą także pozostaje nam cierpliwie czekać.

Post Wysłany: Paź 3rd, '11, 10:08 
Awatar użytkownika
Moderator

niema co gdybać okaże się ;)

Post Wysłany: Paź 3rd, '11, 19:10 
Awatar użytkownika
Nowicjusz

Dołączenie: Lip 17th, '11, 18:15

No właśnie wszystko okaże się. Chociaż jeśli już gdybać to, jak to Achilles powiedział, d2 było nastawione na taką surową rozgrywkę. Kręciło się tylko dps w górę na młotkach czy tam zamieci i tyle :D. Nikt nie myślał o staniu z boku i puszczaniu czarów leczących, a nawet takich nie ma za wiele. Mam nadzieję że podobne rozwiązanie zostanie zastosowane w d3 bo niemal w każdym mmo są healerzy i inne supporty, a nie ma to czasem jak czysta rzeźnia :D

Post Wysłany: Paź 4th, '11, 08:43 
Awatar użytkownika
Moderator

Jak to niema a święty pocisk Pala :D
Dało się leczyć i to całkiem nieźle ale są oczywiście minusy :D tej zabawy nic nie zdobyłeś na dualach z nikim nie miałeś szans a jak leczyłeś i było masę nie umarłych to mogłeś nie trafić w leczonego zabijałeś nie umarłego ale i kolega co tankował też ginoł jaki z tego morał jak D3 będzie wyglądać ja d2 to nie liczcie na jakąś leczącą postać bo jak widać jest zbędna i nie jest grywalna w czymś takim jak diablo :] chyba że będzie jak rycerz śmierci w WC3 i będzie miał czar coś jak wstęga śmierci swoich leczy przeciwników (wszystkich nie tylko nie umarłych ) pozbawia życia.

Image

Post Wysłany: Paź 4th, '11, 16:14 
Awatar użytkownika
Moderator

Dołączenie: Mar 25th, '11, 15:17
Miejscowość: Sosnowiec

Swego czasu HB na TvT był nieziemsko mocny. Ale z tego co wiem, to potem większość lig pobanowała tego skilla, bo był zbyt mocny.

Post Wysłany: Paź 4th, '11, 17:02 
Awatar użytkownika
Moderator

Ten pocisk byłby extra gdyby odbierał HP wszystkim potworkom nie tylko UD :(

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości