Ja sądzę że taka postać może się pojawić w d3 ale daje 30% szans na to że ktoś taki znajdzie się w grze, czytałem że BZ ma już kilka pomysłów na postaci które będą umieszczone w dodatku i niema tam mowy o kimś takim, choć do wyjścia dodatku jeszcze daleka droga, a może im się zmienik koncepcji

, generalnie jak widzimy w d3 postaci wspomagające to tak zwani pomocnicy czyli to o czym już pisałem, wiem że nie są to strikte postaci takie jak kolega by to widział ale np. templar może być tankiem ale równie dobrze możesz go zrobić na postać leczącą;) co do kapłana fajnie było by kimś takim zagrać, choć mi brakuje jakiejś mrocznej postaci z nie do końca czystym sumieniem jak Nekro lub jakiś mroczny wojownik typu dark knight, to są postacie które są bliskie mojemu sercu, wiem że witch doctor jest takim mrokiem ale nie ma jak wskrzeszanie bezlitosnych szkieletów z ciał zabitych, sam sposób przywoływania gdy taki szkielet budzi się do życia i rozrywa ciało poległego demona masakrując jego zwłoki ;D ale się rozmarzyłem

wierzcie mi że chciałbym zobaczyć nekra w nowej odsłonie morze jako licza, jak znajdę troszkę czasu przygotuje fajny artykuł o tym jak nekromanta przekształca się w licza jak to wygląda i co musi taki nekro zrobić aby stać się liczem.