Jak wiadomo aby pokonać armię ciemności która znów splugawiła ziemię będziemy potrzebować coraz to nowych przedmiotów aby pokonać coraz silniejsze zastępy demonów i bestii, do tego mają nam posłużyć bardzo ciekawe przedmioty które napotkamy podczas swojej wędrówki jest to Kocioł Jordana i Kostka Nefalemów , a teraz coś więcej o tych przedmiotach które będą nieocenione podczas naszych przygód.
Kocioł Jordana
Wkrótce po rozpoczęciu gry znajdziemy bardzo przydatny artefakt będzie nim Kocioł Jordana posłuży on nam do przemiany praktycznie każdego znalezionego przedmiotu w złoto, kocioł uwolni nas od konieczności uciążliwego wracania do miasta i sprzedawania znalezionych podczas podróży przedmiotów po prostu wrzucamy znaleziska do kotła w rezultacie otrzymujemy tyle złota co dostalibyśmy sprzedając np. zbroję u kupca, co za tym idzie nasze wizyty w mieście będą rzadsze niż w Diablo 2
Kostka Nefalemów
Kostka Nefalemów ma bardzo podobne zastosowanie do wspomnianego kociołka z tą różnicą, że kostka pozwala nam odzyskać materiały rzemieślnicze z zbroi, pierścieni, naszyjników, mieczy a nawet z run. Poddany takiemu procesowi przedmiot zostaje zniszczony, ale daje graczowi materiały rzemieślnicze których moc jest tym większa im rzadsze są rozkładane przedmioty, z zwykłych przedmiotów otrzymamy materiały powszechnie dostępne ale z rzadkich magicznych przedmiotów otrzymamy materiały bardzo cenne i niespotykane, z których będzie można zrobić broń która akurat nam się przyda albo ulepszyć już posiadaną rzecz. Coś od siebie: czuję że te materiały rzemieślnicze będą nową walutą w diablo tak jak runy w D2 i jeśli będzie można dzięki nim ulepszać już posiadane potężne przedmioty to cos czuję że gra zapowiada się bardzo ale to bardzo ciekawie a i każda z postaci będzie bardziej wyjątkowa i indywidualna.
A teraz coś o Rzemieślnikach z których to usług będziemy bardzo często korzystać…
Podczas gry w D3 spotkamy troje rzemieślników, Kowala, Złotnika i Mistyczkę dzięki nim będziemy mogli tworzyć misterne arcydzieła nasycone magiczną mocą oraz nadawać przedmiotom potężne właściwości, pomogą nam także zrobić nowe pancerz lub broń udoskonalą już posiadane przedmioty a także będą mogli zrobić miejsce na klejnot w wybranym przedmiocie.
Nie wiem czy wiecie, ale aby nasi rzemieślnicy mogli wytwarzać nam cuda swej misternej pracy, będziemy musieli inwestować w jego rozwój złoto, materiały rzemieślnicze i strony szkolenia zdobyte podczas wypraw dzięki temu będziemy mieli dostęp do nowych formuł schematów i planów. Niektóre z tych planów będziemy mogli znaleźć przy zabitych potworach albo w ruinach oczywiście tak jak to było w D2 z naszymi postaciami czasami znaleziony przedmiot wymagał wyższego poziomy aby go nosić tak i u naszych kowali będziemy musieli rozwinąć ich umiejętności aby mogli nauczyć się wiedzy zawartej w tych planach. Oczywiście nie cieszcie się zawczasu rzemieślnicy nie będą pracować za darmo, ulepszenie broni albo stworzenie najpotężniejszego przedmiotu będzie wymagało wielkiego wkładu finansowego. Oczywiście nie chodzi tu tylko o złoto dojdą do tego materiały rzemieślnicze które tak jak już pisałem będziemy mogli znaleźć w cennych przedmiotach, co z tego wynika że będzie warto gromadzić złoto a także materiały rzemieślnicze aby nasi pomocnicy mogli z nich korzystać a my posiadać doskonały ekwipunek.
Co zrobić z przedmiotem?
Każdy z nas miał kiedyś sytuację w której zdobyliśmy bardzo potężny przedmiot ale jak to mówią pech chciał nie dla naszych postaci i co z nim zrobić? W diablo 3 będziemy mieli kilka opcji, zamiana na złoto co szczerze mówiąc jest w tym wypadku głupim pomysłem, rozłożenie na materiały rzemieślnicze które na 100% nam się przydadzą do zrobienia czegoś potężnego dla naszej postaci, albo oddać komuś innemu wystawiając w domu aukcyjnym lub wymienić na inny przedmiot od znajomej osoby lub przekazać innej naszej postaci przy użyciu współdzielnej skrytki. Teraz pozostaje tylko poczekać na premierę i dokonywać trafnych wyborów co z tym zrobić, ja to zawsze bym najchętniej wszystko chomikował.
Zapraszam na inne piekielnie dobre gry: Rappelz - gra mmorpg w polskiej wersji jezykowej. Runes of Magic - w pelni darmowa produkcja, ktora przenosi nas do pieknego swiata fantasy
Oraz wiele wiecej na portalu z darmowymi grami mmo - www.monstrum.com.pl
znalazłem przeredagowałem i sam napisałem ale miałem tekst źródłowy. Podoba się ?? zajęło mi to 2h ;D z obróbka fotek i małymi przerwami. nie było CTRL+ C a następnie CTRL + V
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości
Nie możesz zakładać nowych tematów na tym forum Nie możesz odpowiadać w tematach na tym forum Nie możesz edytować swoich postów na tym forum Nie możesz usuwać swoich postów na tym forum Nie możesz dodawać załączników na tym forum