Diablo 3 portal - forum Diablo III
http://www.diablo3.biz.pl/forum/

faq
http://www.diablo3.biz.pl/forum/faq-t11.html
Strona 1 z 1

Autor:  qwerty [ Mar 22nd, '09, 21:57 ]
Temat postu:  faq

1. Czy będzie nam dane odwiedzic miejsca znane z poprzednich części ?

Tak, wrócimy do lokzalizacji znanych Diablo II, min. takich jak Tristram oraz wielu innych, które już poznaliśmy, ale nie zabraknie oczywiście wielu nowych lokalizacji opracowanych przez twórców gry.

2. Do ilu klas postaci będziemy mieli dostęp w Diablo 3 ?

Do wyboru będzie 5 klas postaci. Barbarzyńca i Witch Doctor są nam już znani, prócz tego pojawią się jeszcze 3 klasy, trzymane w tajemnicy aż do premiery gry.

3. Czy będziemy mieli wpływ na płec bohatera ?

Tak, każdą z pięciu klas będzie reprezentowac zarówno mężczyzna jak i kobieta.

4. Kiedy Diablo 3 pojawi się na półkach naszych sklepów.

Jak to zwykle bywa z Blizzardem, data premiery nie jest jeszcze znana, ma się ukazac gdy będzie gotowa.

5. Jakie gra będzie miała wymagania?

Wymagania gry nie są jeszcze znane, jednak producent zapewnił nas, że ujawni je przed premierą, by gracze mogli dostosowac swoje komputery.Czy będzie tryb dla jednego gracza?

Tak, Diablo 3 będzie oferowało zarówno tryb on-line dla wielu graczy jak i rozgrywkę dla jednego gracza bez dostępu do internetu.


6. Czy w nowym Diablo będziemy wykonywać misje tak jak w Diablo 2?

W kwestii misji Blizzard nie chciał zbyt wiele ujawniac, zapowiedział tylko że każda z klas będzie miała questy indywidualne dla każdej z nich.

7. Z jakiego silnika graficznego będzie korzystało Diablo 3

Diablo 3 nie skorzysta z żadnego znanego dotychczas silnika graficznego, specjalnie dla tej gry został opracowany nowy silnik graficzny, odpowiedzialny również za zjawiska fizyczne w grze.

8. Czy będzie tryb dla jednego gracza?

Tak, Diablo 3 będzie oferowało zarówno tryb on-line dla wielu graczy jak i rozgrywkę dla jednego gracza bez dostępu do internetu.

9. Czy Diablo 3 tak jak inne gry Blizzarda będzie dostępny zarówno dla posiadaczy PC oraz Mac?

Tak.

10. Czy Diablo 3 będzie korzystało z Battle.net?

Tak, podobnie jak druga częśc, "trójka" będzie korzystac z Battle.net, oczywiście w sposób rozszerzony względem poprzedniej części, wzbogacony o wiele nowych możliwości, również trzymanych w tajemnicy.

Autor:  Kordi [ Gru 31st, '09, 15:53 ]
Temat postu:  Re: faq

Na dzień dzisiejszy jedynie jestem ciekaw wyglądu Tyraela ( na pewno winowajca z d2 pojawi się w tej części). Kolejna sprawa jest to w jaki sposób przywrócą Diablo do życia.. w końcu kamienie dusz zostały zniszczone w kuźni przeznaczenia.. kolejny wymyślny kamień w jego głowie lub w innej części ciała odpada..Więc niecierpliwie czekam na informacje na ten temat :geek:

Autor:  nmb [ Gru 31st, '09, 20:03 ]
Temat postu:  Re: faq

qwerty coś ci się pomyliło bo w pierwszym Diablo (mam je jeszcze :mrgreen: ) też jest funkcja Battle.net

Autor:  Rampage [ Sty 11th, '10, 10:30 ]
Temat postu:  Re: faq

nmb napisał(a):
qwerty coś ci się pomyliło bo w pierwszym Diablo (mam je jeszcze :mrgreen: ) też jest funkcja Battle.net


Ma racie też gram DIABLO I i mam battla :)

Autor:  Zazu [ Lut 26th, '10, 18:07 ]
Temat postu:  Re: faq

co do punktu 6 , w DIABLO 3 oprócz wykonywania głównych
zadań będą także poboczne , orza podczas naszej wędrówki poza miastem bedziemy mogli kogos spotkac i dostać zadanie albo idziemy sobie drogą rozwalając potwory a nagle spotykamy karawne którą zaatakowały potwory ( lub jakiś mini boss ) i albo ją uratujemy albo nie , główny projektant Diablo 3 w wywiadzie ujawnił że może będą niespodzianki :P takie jak na miasto napadnie horda potworów i demonów możliwe że zrównają miasto z ziemią choć to tylko przypuszczenia , ciekawe czym zaskoczy nas blizzard , co do zrównania mista z ziemią fajnie by to wyglądało zwłaszcza jeśli nasza postać byłą by w miejscu gdzie horda zaatakuje , była by tam niezła rzeź a to lubie :D


A i w punkcie 5 po zdaniu :

"Wymagania gry nie są jeszcze znane, jednak producent zapewnił nas, że ujawni je przed premierą, by gracze mogli dostosować swoje komputery " jest pytanie czy będzie tryb dla jednego gracza czyli dokładnie to samo co w punkcie 8 . Raczej nikomu to nie przeszkadza , ale tylko tak mówię :P

Autor:  =ImBa= [ Wrz 23rd, '10, 11:10 ]
Temat postu:  Re: faq

Świetne FAQ.Dobre jest jeszcze to że twórcy zamieścili w diablo 3 elementy z d1 i d2, np.podział przedmiotów na białe,niebieskie i żółte.

Autor:  mateuszrzeszow1 [ Gru 21st, '10, 09:54 ]
Temat postu:  Re: faq

ej no ale jak dostostosowac komputery jak ma na przykład ktoś kompa za 4tysiaki to bedzie se nowy kopował? :?: :roll:

Autor:  Rampage [ Gru 21st, '10, 12:28 ]
Temat postu:  Re: faq

Nie martwcie się na zapas myślę, nawet jestem w 100% pewny że spokojnie wystarczy 1.8 duo + 2gb ram :) i karta 256 więc myślę że jeśli ktoś ma takiego kompa to spokojnie zagra, oczywiście czym więcej tym lepiej bo będzie można się cieszyć full detalami i piękną czystą grą (bez cięć itd.) która na maxa wzbogaci wrażenia i doznania z gry ;)

Strona 1 z 1 Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/